Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Η Παραμυθία λειτουργεί 11 μήνες τον χρόνο, από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31η Ιουλίου και το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας είναι 7:30 π.μ. με 17:30 μ.μ. Τον Αύγουστο η Παραμυθία κλείνει για τις καλοκαιρινές διακοπές. Επίσης, η Παραμυθία δεν λειτουργεί από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 2 Ιανουαρίου για τις διακοπές των Χριστουγέννων, από Μ. Πέμπτη μέχρι και Τρίτη του Πάσχα για τις διακοπές του Πάσχα, την 28η Οκτωβρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 25η Μαρτίου, την 1η Μαΐου και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Στην Παραμυθία μπορούν να φιλοξενηθούν παιδιά από 12 μηνών και πάνω. Υπάρχει Βρεφικό τμήμα για παιδιά ηλικίας από 1-2,5 ετών, Νηπιακά τμήματα για παιδιά ηλικίας από 2,5-4 ετών και δύο τμήματα Νηπιαγωγείου (4-5 και 5-6 ετών) αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την παιδαγωγική μας προσέγγιση, στην «Παραμυθία» εφαρμόζουμε ένα πλήρες και ενιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων το οποίο διαφοροποιείται κατάλληλα ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα. Θεωρούμε επομένως λανθασμένη την προσέγγιση των «επιπλέον» δραστηριοτήτων οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο βασικό πρόγραμμα, και οι οποίες επιλέγονται για κάποια παιδιά, ενώ τις στερούνται κάποια άλλα. Εμείς προσπαθούμε συνεχώς να συμπληρώνουμε και να εξελίσσουμε το πρόγραμμά μας προς όφελος όλων των παιδιών.

Οι διάφορες δραστηριότητες του προγράμματος σχεδιάζονται και εκτελούνται από τις/τους παιδαγωγούς της κάθε ομάδας (με εποπτεία και δημιουργική συνεργασία με τον Διευθυντή του Σχολείου). Εξειδικευμένοι παιδαγωγοί προστίθενται για να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες της Μουσικοκινητικής, του Θεατρικού παιχνιδιού και της Μυθοπλασίας, όπως επίσης και των μαθημάτων Αγγλικών και Γαλλικών. Ειδικά το μάθημα των Γαλλικών επιλέγεται προαιρετικά από όποιες οικογένειες επιζητούν την εξοικείωση των παιδιών τους με μία δεύτερη ξένη γλώσσα και για όσα παιδιά επιθυμούν να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στο γαλλόφωνο Δημοτικό του Lycée Franco-Hellénique Eugène Delacroix με το οποίο συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια.

Ναι, καθημερινά υπάρχει πρωινό (π.χ. γιαούρτι με μέλι, γάλα με δημητριακά, ψωμί με τυρί ή μέλι κλπ) συνοδευόμενο από φρούτο. Το μεσημέρι παρέχουμε γεύματα (μαγειρεμένα το πρωί της ίδιας ημέρας στην κουζίνα του Σχολείου μας) που ακολουθούν τις επιλογές της Μεσογειακής διατροφής (όσπρια, ντόπιο μοσχάρι, ψάρι, ντόπιο κοτόπουλο, ζυμαρικά) συνοδευόμενα από σαλάτα. Τέλος, για όσα παιδιά παραμένουν στο Σχολείο μέχρι αργά, προσφέρουμε και απογευματινό ή φρούτο. Να αναφέρουμε εδώ πως τα φρούτα και τα λαχανικά μας είναι βιολογικά (ως πιο υγιεινά, αλλά και για την συστηματική εναρμόνιση με την εποχικότητα των προϊόντων).

Στην Παραμυθία, καθημερινά Σας επικοινωνούμε τις βασικές πληροφορίες της ημέρας (π.χ. φαγητό, τουαλέτα, ύπνος). Ενημερώνεστε με την παραλαβή των παιδιών Σας από το Σχολείο ή από το Σχολικό. Επικοινωνούμε πάντα άμεσα μαζί Σας για κάθε σημαντική πληροφορία ή ζήτημα που αφορά το παιδί Σας και Σάς ενθαρρύνουμε να μάς καλείτε για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο θέμα που Σάς απασχολεί.

Φυσικά! Για τις μικρότερες ηλικίες μας υπάρχει πρόβλεψη για μεσημεριανό ύπνο σε ειδικά κρεβατάκια ή και σε κούνιες. Τα μεγαλύτερα παιδιά κατά βάση δεν κοιμούνται, ωστόσο όπως και για όλα τα ζητήματα, είμαστε πάντα σε συνεννόηση μαζί Σας.

Υπάρχει Σχολικό λεωφορείο για παραλαβή από το Σπίτι το πρωί και παράδοση το μεσημέρι. Το Σχολικό μας κινείται στις γύρω από το Σχολείο περιοχές: Γλυκά Νερά, Γέρακας, Κάντζα, Αγία Παρασκευή και σε κάποιες περιοχές του Χαλανδρίου ή των Βριλησσίων.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2106003196 ή στο mail paramythia.nursery@gmail.com για να κανονίσουμε να μας επισκεφθείτε, να δείτε τον χώρο μας, να γνωριστούμε από κοντά και να λύσουμε όλες τις απορίες Σας.

Δυστυχώς, το Σχολείο μας δεν έχει συνεργασία με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα vouchers, οπότε προς το παρόν δεν μπορούμε να Σας εξυπηρετήσουμε.