Τμήματα – Παροχές

  • Τμήματα

    Η Παραμυθία έχει Βρεφικό τμήμα για παιδιά ηλικίας από 1-2,5 ετών, Νηπιακά τμήματα για παιδιά ηλικίας από 2,5-4 ετών και Νηπιαγωγείο (4-6 ετών) αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας.

  • Παροχές

    Τα παιδιά κατανέμονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και η κάθε ομάδα διαθέτει την δική της τάξη-χώρο αναφοράς και το δικό της παιδαγωγικό πρόγραμμα. Δίνεται μεγάλη προσοχή ώστε ο αριθμός των παιδιών σε κάθε ομάδα να είναι απολύτως λειτουργικός, ενώ οι μικρότερες ηλικίες έχουν δύο υπεύθυνες παιδαγωγούς στην τάξη.

Επιπλέον…

Γαλλικά, Αγγλικά
Η Παραμυθία είναι ένα από τα λίγα Σχολεία στην Αττική που σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Σχολείο της Αγίας Παρασκευής (Lycée Franco-Hellénique Eugène Delacroix – LFHED) προετοιμάζει παιδιά για να φοιτήσουν στο εκεί Γαλλόφωνο Δημοτικό Σχολείο. Το μάθημα των Γαλλικών μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά από την ηλικία των 3 ετών που επιθυμούν να συνεχίσουν στο Γαλλικό Δημοτικό του LFHED ή που απλά θέλουν να αποκτήσουν μια επαφή με την Γαλλική γλώσσα.
Το μάθημα των Αγγλικών είναι ενταγμένο στο Παιδαγωγικό πρόγραμμα για όλα τα παιδιά των ομάδων του Νηπιαγωγείου, ενώ παρέχεται και σαν επιλογή για τα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών.

Εξωτερικοί Συνεργάτες
Στην Παραμυθία συνεργαζόμαστε με Παιδίατρο αλλά και με Παιδοψυχολόγο.
Η Παιδίατρός μας δεν έρχεται να εξετάσει τα παιδιά (δίνοντας προτεραιότητα στους/τις οικογενειακούς/ες παιδιάτρους), ωστόσο είναι πάντα δίπλα μας για ό,τι έκτακτο χρειαστεί, για τα τακτικά σεμινάρια Α’ Βοηθειών, τις συχνές ενημερώσεις πάνω σε θέματα εποχικών ιώσεων αλλά και για όποια άλλη βοήθεια ή συμβουλή χρειαστούμε.
Η σταθερή και τακτική συνεργασία με την Παιδοψυχολόγο μας, μας εξασφαλίζει μια ακόμα πιο εξειδικευμένη παρακολούθηση των παιδιών με κύριο γνώμονα την πρόληψη, αλλά και την διαχείριση των πολλαπλών δυναμικών που αναπτύσσονται εντός των ομάδων μας.

Διατροφή
Καθημερινά σερβίρουμε πρωινό (π.χ. γιαούρτι με μέλι, γάλα με δημητριακά, ψωμί με τυρί ή μέλι κλπ) συνοδευόμενο από βιολογικά φρούτα. Το μεσημέρι παρέχουμε γεύματα μαγειρεμένα καθημερινά στην κουζίνα του Σχολείου μας που ακολουθούν τις επιλογές της Μεσογειακής διατροφής (όσπρια, ντόπιο μοσχάρι, ψάρι, ντόπιο κοτόπουλο, ζυμαρικά) συνοδευόμενα από σαλάτα βιολογικών λαχανικών. Τέλος, για όσα παιδιά παραμένουν στο Σχολείο μέχρι αργά, προσφέρουμε και απογευματινό ή φρούτο.