Ποιοι Είμαστε

Η Παραμυθία ιδρύθηκε το 1994 από τον παιδαγωγό Κλωντ Λωράν, το έργο του οποίου συνεχίζει από το 2016 ο παιδαγωγός Μιχάλης Λωράν.

Κλωντ Λωράν

Ο Κλωντ Λωράν είναι απόφοιτος της σχολής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ και αριστούχος της σχολής Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει την τριετή εκπαίδευση στο Θεατρικό παιχνίδι με υπεύθυνο τον Λάκη Κουρετζή και έχει εκπαιδευτεί επί πέντε χρόνια στη διεργασία και δυναμική της ομάδας και της οικογένειας. Με βάση τα παραπάνω και την πολυετή εμπειρία του έχει συνθέσει μια μεθοδολογία εμψύχωσης των παιδιών για τη δημιουργία δικών τους ιστοριών και αφηγήσεων (Μυθοπλασία). Από τη θέση του ως μέλους του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και υπευθύνου της Επιτροπής Παιδείας του Συλλόγου υπηρετεί τη διαρκή αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής στην Ελλάδα.

Μιχάλης Λωράν

Ο Μιχάλης Λωράν είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο University College London σε συνεργασία με το Anna Feud Centre στο Λονδίνο, έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην Ψυχαναλυτική Αναπτυξιακή Ψυχολογία. Εκεί, μεταξύ άλλων, ειδικεύτηκε στις ομάδες γονέων νηπίων (Toddler groups), στις οποίες εργάζεται και στην Αθήνα σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Ταυτόχρονα, έχει ολοκληρώσει το εισαγωγικό σεμινάριο του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου στην Συστημική Προσέγγιση και στην Θεραπεία Οικογένειας.