Τμήματα

     Η «Παραμυθία» έχει Βρεφικό τμήμα για παιδιά ηλικίας από 1-2,5 ετών, Νηπιακά τμήματα για παιδιά ηλικίας από 2,5-5 ετών και Νηπιαγωγείο (5-6 ετών) αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας.      Τα παιδιά κατανέμονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και η κάθε ομάδα διαθέτει την δική της τάξη-χώρο αναφοράς και το δικό της παιδαγωγικό πρόγραμμα. Δίνεται μεγάλη προσοχή ώστε ο αριθμός των παιδιών σε κάθε ομάδα να είναι απολύτως λειτουργικός, ενώ οι τρεις μικρότερες ηλικίες έχουν δύο υπεύθυνες παιδαγωγούς στην τάξη.

Πλούσιο και πλήρες πρόγραμμα

     Οι δραστηριότητες που συνθέτουν το παιδαγωγικό μας πρόγραμμα προσπαθούν να καλύψουν το σύνολο των αναπτυξιακών αναγκών των παιδιών: κινητικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, βιβλία-παραμύθια, τραγούδια, θέματα, προγραφή, προανάγνωση, προμαθηματικά, παρατήρηση-φυσικές επιστήμες, φύση και κηπουρική, θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια ρόλων, μυθοπλασία, κουκλοθέατρο, εικαστικά κλπ. Την ρυθμική και μουσικοκινητική αγωγή των παιδιών αναλαμβάνει ειδικευμένη δασκάλα χορού.

Παιδοψυχολόγος, Παιδίατρος

     Η σταθερή και τακτική συνεργασία μας με την παιδοψυχολόγο μας εξασφαλίζει μια ακόμα πιο εξειδικευμένη παρακολούθηση των παιδιών, ενώ ο παιδίατρός μας είναι πάντα σε επιφυλακή για όποια βοήθεια ή συμβουλή.

Γαλλόφωνο τμήμα, Αγγλικά

     Η «Παραμυθία» είναι ένα από τα λίγα Σχολεία στην Αττική που διαθέτει αυτόνομο Γαλλόφωνο τμήμα πιστοποιημένο από το Ελληνογαλλικό Σχολείο της Αγίας Παρασκευής και σε συνεργασία μαζί του. Στο τμήμα αυτό η δουλειά γίνεται στα Γαλλικά και υπεύθυνη είναι Γαλλίδα παιδαγωγός.      Επίσης, τα παιδιά (από 4 ετών) μπορούν προαιρετικά να κάνουν Αγγλικά ως ξένη γλώσσα.

Ύπνος, Διατροφή, Σχολικό

     Υπάρχει αίθουσα ύπνου όπου τα παιδιά μπορούν να κοιμηθούν, αίθουσα εστίασης όπου προσφέρεται φαγητό (κολατσιό, μεσημεριανό, απογευματινό), ενώ υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών με Σχολικό (εξυπηρετούμενες περιοχές: Γλυκά Νερά, Γέρακας, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Παλλήνη).      Ειδικά για το φαγητό αξίζει να αναφερθεί η φροντίδα για πλήρες και ισορροπημένο διαιτολόγιο, η συνεχής προσοχή στην ποιότητα των υλικών (μεταξύ των οποίων τα εποχικά βιολογικά φρούτα και λαχανικά) και η ανεξάντλητη προσπάθεια της μαγείρισσάς μας για ποικιλία και ευχάριστες εκπλήξεις.

Ωράριο, Διακοπές

     Το μέγιστο καθημερινό ωράριο λειτουργίας μας είναι από τις 7,30π.μ. μέχρι τις 5,30μ.μ. Τα παιδιά αρχίζουν να αποχωρούν από το Σχολείο μετά τη 1,00μ.μ. Η «Παραμυθία» λειτουργεί 11 μήνες τον χρόνο και κλείνει για τις καλοκαιρινές διακοπές τον Αύγουστο.

Παραμυθία παιδικός βρεφικός σταθμός Γλυκά Νερά Γέρακα Αγ. Παρασκευή στα Γλυκά Νερά
( όρια με Γέρακα και Αγ. Παρασκευή ) εξυπηρετεί τις περιοχές : Γλυκά Νερά , Γέρακα ,
Αγ. Παρασκευή , Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Χολαργό , Παλλήνη , Παιανία , Ανθούσα , Κάντζα .

drawing